ING Asigurari de Viata lanseaza o noua asigurare de viata de tip unit-linked cu prima unica, in euro, si protectia capitalului net investit in proportie de 100%, a anuntat compania.
Noul produs vine sa completeze gama ING Selectis, in cadrul careia un prim produs a fost disponibil in luna mai anul curent. Noua editie ING Selectis este disponibila exclusiv in intervalul 2–26 noiembrie, iar durata produsului este de sase ani. Prima de asigurare se plateste o singura data, la inceputul contractului, si este de minimum 2.000 de euro, fara a exista un plafon maxim, se arata in comunicatul companiei.

„ING Selectis se adreseaza acelei categorii de consumatori care dispune de resurse financiare pentru investitii si isi doreste sa beneficieze de potentialul de castig oferit de instrumente financiare complexe dar si de protectia investitiei nete in cazul unor evolutii negative ale pietelor financiare”, a declarat Cornelia Aurelia Coman (foto), director general ING Asigurari de Viata.

Protectia capitalului la maturitatea contractului este asigurata prin alocarea capitalului initial net intr-un portofoliu de instrumente cu venit fix, alcatuit din depozite si obligatiuni de stat belgiene. Potentialul de castig este dat de perspectiva de crestere a unui portofoliu diversificat de actiuni, emise de companii mature si stabile financiar din Europa de Vest, Japonia si Statele Unite ale Americii (Bayer, France Telecom, Royal Dutch Shell, Altria Group etc). Pentru diminuarea riscului si imbunatatirea randamentelor pe termen lung, ING a optat pentru o diversificare tridimensionala a portofoliului: geografica, dupa sector de activitate (sanatate, energie, comunicaii, industrie etc.) si valutara.

Investitia se realizeaza prin intermediul fondului de investitii - ING (L) Selectis Click Performers 7 – administrat de ING Investment Management, o companie internationala cu activitate de peste 165 de ani in domeniul administrarii activelor.

De asemenea, fiind vorba despre o asigurare de viata, produsul ofera, in acelasi timp, o componenta de protectie financiara, prin intermediul sumei asigurate in caz de deces din accident. In aceasta situatie, beneficiarii primesc atat suma asigurata (stabilita la nivelul de 3.000 de euro, indiferent de valoarea primei), constanta si garantata pe tot parcursul contractului, cat si valoarea contului. Costul componentei de protectie este fix, indiferent de valoarea primei de asigurare, de varsta sau sexul persoanei asigurate si se cunoaste de la inceputul contractului (27 de euro pentru toata durata politei). Nu exista evaluare medicala, produsul fiind disponibil si pentru persoanele cu probleme de sanatate. Castigul obtinut din investitii nu este impozitat.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri