Accesul la zece statii de metrou din Bucuresti se poate face, incepand din acesta saptamana, direct cu cardul contactless emis de BRD, fara a fi necesara cumpararea unei cartele de la casa, relateaza Mediafax.
"In statiile de metrou Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei 1 si 2, Politehnica, Grozavesti, Eroilor, Unirii 1 si 2, Timpuri Noi, Dristor si Obor accesul prin turnicheti se face instantaneu, prin apropierea cardului «Instant Pay» de un receptor special. Costul calatoriei (1,5 lei - pretul standard practicat de Metrorex) se plateste direct din cont, fara niciun comision pentru client si fara a mai fi necesara cumpararea unei cartele de la casa", se arata intr-un comunicat BRD.

Solutia de plata contactless, care permite efectuarea de plati de mica valoare exclusiv la comercianti prin simpla apropiere a cardului de un cititor special, a fost lansata de BRD in luna martie, dar a trecut printr-o faza pilot care a inclus doar comerciantii din Bucuresti si doua statii de metrou.

Dupa faza-pilot, proiectul de dezvoltare a solutiei de plata contactless a fost extins la nivel national, cardurile fiind acceptate in peste 350 de magazine din toata tara. Totusi, dezvoltarea la nivelul Metrorex este o continuare a proiectului experimental inceput in luna martie in statiile Piata Romana si Universitate.

Cardul contactless "Instant Pay", pentru emiterea caruia nu se percepe comision, este atasat unui cont curent in lei deschis la BRD. Perioada de valabilitate a cardului este de trei ani, cu posibilitate de reinnoire automata.

Pentru platile mai mici sau egale cu suma de 100 de lei realizate prin cardul contactless nu este necesara introducerea codului PIN. Aceasta devine insa obligatorie atunci cand valoarea platilor depaseste 100 de lei.

Cardul contactless este emis sub forma de sticker atasabil diverselor obiecte, precum telefonul mobil sau portofelul, sau de breloc.

BRD-Groupe Société Générale are 2,2 milioane de carduri valide si opereaza o retea de aproximativ 1.500 de ATM-uri si peste 21.000 POS-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri