Valoarea totala a cererii pentru titluri din partea bancilor comerciale a fost de 591,2 milioane de lei.

Ministerul Finantelor Publice a respins incepand cu luna mai toate ofertele bancilor pentru vanzarea de obligatiuni de stat cu scadenta la trei ani, considerand ca randamentele solicitate sunt prea mari.

Cea mai recenta licitatie pentru astfel de titluri a fost organizata la 1 aprilie, cand institutia s-a imprumutat cu 498,72 milioane lei, sub valoarea programata, de 900 de milioane lei, la un randament mediu de 6,8 % pe an.

Incepand cu luna martie, ministerul a stabilit un randament maxim de 7%, cu exceptia titlurilor pe termen lung, caz in care s-a imprumutat si cu 7,1%. In majoritatea situatiilor, Trezoreria a atras finantari sub valorile programate in fiecare licitatie.

Citeste si:

Trezoreria a anuntat ca vrea sa atraga in luna noiembrie 4,6 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat, valoarea propusa fiind similara cu cea din ultimele luni, dar cu mult peste media sumelor pe care Ministerul a reusit sa le imprumute.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat 30,6 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat.