Asigurarea Casco nu va tine loc si de RCA

Orice proprietar de vehicul are obligatia sa detina o asigurare de raspundere civila auto (RCA), indiferent daca incheie sau nu o asigurare facultativa CASCO pentru acelasi vehicul, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a precizat astazi, referitor la aprecierea vehiculata in mass-media conform careia "soferii care au asigurarea Casco ar putea scapa de cea obligatorie”, faptul ca orice proprietar de vehicul are obligatia sa detina o asigurare de raspundere civila auto pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA), indiferent daca incheie sau nu o asigurare facultativa Casco pentru acelasi vehicul.

„Aceasta obligatie de asigurare este prevazuta de Directivele specifice ale Uniunii Europene, perfectionate in timp si aflate astazi la a 6-a generatie. Prin urmare, obligatia de asigurare RCA trebuie sa se regaseasca si in legislatia aplicabila in Romania, la fel ca in toate celelalte state membre”, scrie in comunicatul CSA.

“Raspunderea civila auto este o asigurare obligatorie reglementata in toate tarile, este o asigurare de protectie pentru terti si nu este nicidecum o taxa, ci o modalitate de protectie materiala si sociala”, a declarat Angela Toncescu (foto), presedintele CSA.

De asemenea, indiferent de politicile de vanzari si marketing ale societatilor de asigurare cu privire la asigurarile obligatorii RCA, tarifele de prima aferente acestor asigurari trebuie calculate pe baze actuariale pentru limitele de despagubire stabilite de reglementarile in vigoare, astfel incat sa garanteze permanent indeplinirea obligatiilor asumate fata de asigurati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri