Moneda nationala a fost stabila in prima parte a sedintei interbancare, in linie cu evolutia valutelor din regiune, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,2862 lei/euro, foarte apropiat de cel de luni, scrie Mediafax.
Banca centrala a calculat luni un curs de referinta de 4,2870 lei/euro.

In raport cu moneda americana, leul s-a apreciat usor, iar BNR a anuntat un curs de 3,0778 lei/euro, cu 0,14 bani sub cel din sesiunea precedenta, de 3,0821 lei/dolar.

Potrivit dealerilor, sesiunea este lipsita de date economice importante care ar putea influenta valutele emergente si, implicit, leul, astfel ca se asteapta la o evolutie stabila a monedei nationale.

Leul a deschis sesiunea interbancara la cotatii apropiate de nivelul de luni seara, iar in prima ora de tranzactionare cursul s-a mentinut usor peste 4,2850 lei/euro.

In debutul zilei, bancile afisau cotatii de 4,2830 - 4,2870 lei/euro, nesemnificativ mai jos fata de inchiderea sedintei precedente, cand rata de schimb se situa la 4,2855 - 4,2875 lei/euro.

Volumele transferate au fost foarte reduse, iar in jurul orei 13:00, schimburile se realizau la 4,2856 - 4,2870 lei/euro. Valutele tarilor din regiune se transferau, de asemenea, la cotatii apropiate de cele de luni.

Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi au coborat de la 3,52 - 4,02% la 3,29 - 3,79%, in timp ce ratele pentru plasamentele la o saptamana au scazut usor, de la 4,07 - 4,57% la 3,95 - 4,45%




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri