Banca Nationala a Romaniei isi va restructura activitatea pentru a o alinia la modelul Bancii Centrale Europene, a explicat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, mentionand ca ultimele stiri din presa in care se anuntau disponibilizari la banca centrala nu au facut decat sa produca o panica inutila.
"In cursul zilei de ieri, mai ales aseara, au aparut foarte multe stiri, de multe ori preluate, astfel ca la urechea publicului a ajuns ca Banca Nationala a Romaniei face disponibilizari. Vreau sa spun ca pana la aceasta ora la BNR nu s-a discutat despre niciun fel de decizii, se discuta numai principii. Aceasta ar fi a cincea restructurare care se face la BNR, motivul nefiind disponibilizarea de personal, ci modernizarea activitatii", a declarat Adrian Vasilescu (foto), consilierul guvernatorului BNR.

El a precizat ca este vorba in acest moment de pregatirea unei noi restructurari, dar inca nu au fost discutate detalii. Restructurarea are ca scop realizarea ultimului pas pentru alinierea activitatii BNR cu cea a BCE.

"Este vorba de modernizarea activitatii de supraveghere dupa modelul de la Banca Centrala Europeana, mai exact concentrarea acesteia la sediul central al bancii centale", a precizat Vasilescu.

Astfel, sucursalele BNR vor avea ca sarcini culegerea de date statistice, transmiterea deciziilor de politica monetara in mediul local si pastrarea legaturii cu mediul academic si de afaceri. Aceasta noua restructurare pe care o pregateste BNR si despre care s-au discutat numai principii pana acum priveste treceri de personal de la sarcini catre altele.

Banca Nationala are in prezent peste 1.600 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri