Sucursala din Frankfurt a RBS a castigat acest contract la 2 noiembrie, in urma unei negocieri cu EnergoNuclear, se arata intr-un anunt al companiei din Bucuresti, potrivit Mediafax.

Banca va incasa pentru prestarea acestor servicii 4,07 milioane euro, pret cu 20% mai mic fata de cel estimat initial de EnergoNuclear, de cinci milioane euro.

La negociere au participat patru ofertanti.

EnergoNuclear este controlata in proportie de 51% de Nuclearelectrica, la care Ministerul Economiei detine participatia majoritara.

Citeste si:

Ceilalti actionari ai societatii de proiect sunt RWE (Germania), Enel (Italia), GDF SUEZ) Franta) si CEZ (Cehia), fiecare avand cate 9,15% din titluri, in timp ce ArcelorMittal Romania si Iberdrola detin cate 6,2% din actiuni.

EnergoNuclear asteapta pana la 15 decembrie ofertele sau cererile de participare pentru lucrarile de inginerie si constructie a reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda, estimand proiectul la 3,2 miliarde de euro, fara TVA.

Constructia celor doua unitati nucleare, care vor cumula aproximativ 1.400 MW, va dubla puterea instalata in centrala de la Cernavoda, operata de compania de stat Nuclearelectrica. Cele doua reactoare aflate in functiune asigura aproximativ 20% din productia de electricitate la nivel national.

RBS este prezenta pe piata romaneasca de 15 ani si avea la finele anului trecut active in valoare de 7,17 miliarde de lei.