Royal Bank of Scotland (RBS) va oferi companiei EnergoNuclear Bucuresti servicii de consultanta financiara in valoare de 17,4 milioane lei (4,07 milioane euro) pentru dezvoltarea reactoarelor nucelare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda.
Sucursala din Frankfurt a RBS a castigat acest contract la 2 noiembrie, in urma unei negocieri cu EnergoNuclear, se arata intr-un anunt al companiei din Bucuresti, potrivit Mediafax.

Banca va incasa pentru prestarea acestor servicii 4,07 milioane euro, pret cu 20% mai mic fata de cel estimat initial de EnergoNuclear, de cinci milioane euro.

La negociere au participat patru ofertanti.

EnergoNuclear este controlata in proportie de 51% de Nuclearelectrica, la care Ministerul Economiei detine participatia majoritara.

Ceilalti actionari ai societatii de proiect sunt RWE (Germania), Enel (Italia), GDF SUEZ) Franta) si CEZ (Cehia), fiecare avand cate 9,15% din titluri, in timp ce ArcelorMittal Romania si Iberdrola detin cate 6,2% din actiuni.

EnergoNuclear asteapta pana la 15 decembrie ofertele sau cererile de participare pentru lucrarile de inginerie si constructie a reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda, estimand proiectul la 3,2 miliarde de euro, fara TVA.

Constructia celor doua unitati nucleare, care vor cumula aproximativ 1.400 MW, va dubla puterea instalata in centrala de la Cernavoda, operata de compania de stat Nuclearelectrica. Cele doua reactoare aflate in functiune asigura aproximativ 20% din productia de electricitate la nivel national.

RBS este prezenta pe piata romaneasca de 15 ani si avea la finele anului trecut active in valoare de 7,17 miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri