"Avand in vedere succesul programului Prima Casa vrem sa-l continuam si sa crestem gradul de implicare a bancilor. Bancile au trimis propuneri pe care am inceput sa le analizam si suntem de acord cu unele dintre ele. Pana in prezent au fost acordate 30.000 de garantii de stat pentru achizitia de locuinte prin programul Prima Casa, in valoare de peste 1,25 miliarde de euro. Piata s-a consolidat, bancile s-au impartit, fiecare banca stie carui fel de clenti se adreseaza", a declarat Dragoi, conform Mediafax.

El a aratat de asemenea ca Ministerul de Finante vrea sa imparta din responsabilitatile care ii revin in ceea ce priveste acest program.

"Nu stiu daca va exista o Prima Casa 3 sau va fi o replica a Prima Casa 2", a aratat Dragoi, mentionand ca reprezentantii CIS au propus 20 de masuri in acest domeniu.

CIS a propus in acest sens alocarea de fonduri suplimentare de aproximativ un miliard de euro pentru programul "Prima Casa", precum si largirea bazei de solicitanti prin largirea criteriilor de eligibilitate, facand proiectul disponibil si celor care au deja o proprietate.