Banca Europeana pentru Reconstructie Dezvoltate (BERD) acorda BRD-Groupe Societe Generale un imprumut de 10 milioane de euro pentru finantarea proiectelor de energie derulate de catre companii private.

Imprumutul completeaza o linie similara de credit acordata de BERD catre BRD in 2008, care a permis bancii finantarea a 11 proiecte de eficienta energetica in Romania.

Creditul face parte din Facilitatea pentru Eficienta Energetica acordata de UE/BERD si va finanta investitiile de eficienta energetica derulate de catre companiile romanesti cu imprumuturi pe termen lung, in valoare de pana la 2,5 milioane euro fiecare.

Proiectul va permite sectorului de afaceri sa isi maximizeze economia energetica, sa diminueze impactul cresterii pretului la energie si sa creasca competitia per ansamblu.

Cu ajutorul grantului finantat de catre UE, debitorii care vor implementa investitii de eficienta energetica vor fi eligibili pentru stimulente din partea BERD de pana la 15% din suma investitiei (pana la 375.000 de euro), la finalizarea proiectului, in anumite conditii.

"Acest al doilea proiect de Eficienta Energetica reprezinta o extindere a proiectului de succes semnat cu BERD in luna mai 2008. Este, de asemenea, un indiciu evident al eforturilor constante facute de catre BRD pentru sustinerea clientilor privati din Romania, tara care are nevoie de tehnologie moderna pentru a se adapta exigentelor competitiei din Uniunea Europeana", a declarat Guy Poupet, presedintele si directorul general al BRD - Groupe Société Générale.

BERD a investit pana in prezent peste 4,8 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei Romaniei si a mobilizat investitii suplimentare de peste noua miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ANRE promite ca pretul la energie nu va creste de la 1 iulie