Valoarea totala a cererilor din partea bancilor s-a ridicat la 1,89 miliarde de lei, potrivit Mediafax.

Ministerul a respins toate ofertele de cumparare ale bancilor care solicitau un randament mai mare de 7% pe an.

Licitatia de luni este prima operatiune din ultimele luni in care nivelul randmentului la titlurile de stat a scazut sub 7%.

Cea mai recenta licitatie pentru astfel de titluri a fost organizata pe 1 noiembrie, cand Finantele au atras 1,46 miliarde lei, cu 46% peste valoarea programata, la un randament de 7%, similar cu cel din licitatia precedenta pentru astfel de titluri.

Citeste si:

La operatiunea anterioara celei de luni, organizata pe 8 noiembrie, Ministerul Finantelor a imprumutat un miliard de lei de la bancile comerciale, prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, valoare similara nivelului programat, la un randament mediu de 7,07% pe an, usor peste cel acceptat in ultima perioada, de 7% pe an.

Trezoreria a anuntat ca intentioneaza sa atraga in luna noiembrie 4,6 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat, valoarea propusa fiind similara cu cea din ultimele luni, dar cu mult peste media sumelor pe care Ministerul a reusit sa le imprumute.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat 32,39 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat.