Volksbank Romania considera ca este abuziv din partea reprezentantilor CJPC Cluj sa faca publice informatii despre masuri care, desi incerte in ceea ce priveste finalitatea acestora, pot fi intelese complet gresit de catre publicul larg. Ieri, la Cluj, s-a produs suspendarea activitatii de creditare pentru Volksbank.
Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a amendat Volksbank cu 100.000 de lei pentru perceperea necorespunzatoare a comisionului de risc si a propus presedintelui Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorilor (ANPC) suspendarea activitatii de creditare a bancii.

Reprezentantii Volksbank au reactionat la aceasta decizie, mentionand urmatoarele:

"Dupa parerea noastra, este abuziv din partea reprezentantilor CJPC Cluj sa faca publice informatii despre masuri care, desi incerte in ceea ce priveste finalitatea acestora, pot fi intelese complet gresit de catre publicul larg. Astfel de speculatii nu fac decat sa afecteze material si moral institutia vizata, oricare ar fi ea, cu atat mai mult cu cat Ordonanta 50/2010 se afla inca in faza de discutie in Parlamentul Romaniei, fiind pana la acest moment aduse mai multe amendamente, fapt care demonstreaza existenta unor clauze interpretabile in varianta initiala a actului normativ", se arata intr-un comunicat al bancii.

In opinia Volksbank, comisionul de risc este un cost transparent cunoscut si acceptat de catre client inca de la semnarea contractului de credit, atat in ceea ce priveste valoarea cat si perioada pentru care este datorat. In plus, bancherii de la Volksbank sustin ca nu exista nicio prevedere expresa in OUG 50/2010 prin care sa se impuna eliminarea comisioanelor in functie de denumirea acestora.

"Consideram faptul ca Volksbank Romania a implementat OUG 50/2010 cu respectarea cerintelor stabilite in cuprinsul acesteia, informand in mod transparent clientii in termenul prevazut in cuprinsul respectivului act normativ, de modificarile aduse contractelor de credit.
In contextul interpretarii diferite a OUG 50/2010, exista amenzi dispuse de ANPC cat si diverse propuneri de sanctiuni complementare. Insa cum actele emise de ANPC sunt supuse controlului judiciar, instanta de judecata este singura in masura sa decida legalitatea unor asemenea acte/sanctiuni/propuneri", se explica in comunicatul transmis de institutia de credit.

Seful CJPC Cluj a precizat, insa, ca Volksbank a mai fost amendata cu 100.000 de lei luna trecuta, tot pentru faptul ca nu a rezolvat problema comisionului de risc si nu a respectat prevederile Ordonantei nr. 50/ 2010.

Volksbank a mai anuntat ca impartaseste opiniile FMI si CE conform carora dreptul de a decide cu privire la suspendarea unui anumit tip de activitate a unei banci sau alta trebuie sa revina in exclusivitate Bancii Nationale a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri