19 Noiembrie 2010

UniCredit va lansa o platforma cu randamente superioare pentru clientii de private banking



UniCredit Tiriac Bank va lansa o alternativa pentru clientii de private banking, si anume, pe acelasi grad de risc asumat pe un portofoliu sa le propuna o alta structura de portofoliu care sa le ofere un randament superior celui initial, a explicat Gianfranco Bisagni, vicepresedintele UniCredit Tiriac Bank, responsabil de divizia de corporate a bancii.

Valoarea activelor gestionate de UniCredit Tiriac Bank pe partea de private banking este in momentul de fata de circa 270 de milioane de euro, aproximativ un sfert din sume fiind investite in titluri de stat.

Gianfranco Bisagni sustine ca potentialul pietei de private banking din Romania este ridicat, iar clientii au nevoie de alternative si de noi produse de investitii.

Prudenta a fost cuvantul de ordine pe timp de criza pentru clientii cu milioane de euro in conturi de private banking, care au invatat rapid cat de mare este riscul de lichiditate si ce inseamna sa ramai blocat in afaceri din real-estate, dar si cat de pretioase sunt produsele de economisire sau de investitii cu randament garantat.

“Ce vrem noi sa lansam este un sistem care sa ne permita in functie de profilul de risc al clientului, de orizontul investitional si de propriile lui preferinte pentru anumite clase de active sa ii propunem un portofoliu personalizat care la acelasi grad asumat de risc sa ii aduca un randament superior”, a explicat Octavia Cutus (foto), sefa diviziei de private banking din cadrul UniCredit Tiriac Bank. Informatia a fost publicata in exclusivitate de Wall-Street.ro in cadrul unei editii speciale tiparite.

Octavia Cutus considera ca imediat dupa caderea bancii Lehman Brothers in piata s-a produs un efect de panica, iar clientii erau destul de ingrijorati de perspectivele economice si de ce se va intampla cu businessul lor.

“Unii dintre clientii de private banking au dorit sa isi protejeze sumele detinute, unii s-au gandit sa retraga o parte din ele pentru a le plasa in casute de valori, iar altii s-au gandit si la aur sau produse extrem de sigure”, explica sefa diviziei de private banking din cadrul UniCredit Tiriac Bank.

Dupa momentul Lehman clientii de private banking au decis ca trebuie sa isi plaseze banii - sute de mii, milioane de euro - in produse cat mai sigure, dar care ofera randamente cat mai ridicate.

Wall-Street a prezentat, in premiera, venirea Octaviei Cutus la conducerea diviziei de private banking a UniCredit Tiriac, in luna februarie a acestui an.



Citeste si