"Strategia grupului UniCredit pentru Romania este foarte clara. Planurile pentru urmatorii cinci ani sunt foarte ambitioase. Vrem sa devenim cea mai mare banca pe segmentul companiilor in cinci ani", a declarat Gianfranco Bisagni.

Gianfranco Bisagni este noul vicepresedinte executiv al diviziei Corporate Investment Banking si Private Banking din cadrul UniCredit Tiriac Bank. De asemenea, el ocupa si functia de membru al directoratului bancii. Experienta sa in cadrul grupului UniCredit cumuleaza 32 de ani de activitate bancara, incluzand pozitii de top management in UniCredit New York Branch si UniCredit Chicago Representative Office.

Vicepresedintele UniCredit Tiriac sustine ca banca intentioneaza sa dezvolte businessul, dar si echipa. "Avem 520 de angajati pe partea de companii. Majoritatea sunt tineri si vrem sa ii pregatim profesional pentru ca finantarea sectorului companiilor presupune si acordarea de asistenta financiara", a declarat el.

Bisagni considera ca tarile din Europa Centrala si de Este sunt o alternativa mai buna de relocare pentru investitorii straini decat statele asiatice.

Citeste si:

"Vad Romania ca o buna alternativa la Asia, exista foarte mult potential pe plan local. Evident, criza a zdruncinat mediul de afaceri din Romania, dar acum o sa se vada care sunt companiile puternice. Grupul UniCredit o sa devina mult mai activ in aceste zone", a spus vicpresedintele UniCredit Tiriac. Planul institutiei bancare include si intarirea relatiilor internationale prin promovarea oportunitatilor de investitii din Romania, dar si concentrarea pe activitatile de investment banking.

Banca a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net de 215 milioane lei (52 milioane euro), in scadere cu 15% fata de rezultatul obtinut in perioada similara de anul trecut.

UniCredit Tiriac Bank, parte a grupului italian UniCredit, are in prezent 526.000 de clienti activi si 234 de sucursale.