OTP Bank - Pierderi de 15,2 mil. euro la 9 luni

OTP Bank Romania a inregistrat la noua luni pierderi de 4,2 miliarde forinti (15,2 milioane euro), comparativ cu un profit dupa taxe de 752 milioane forinti in perioada similara din 2009, in conditiile in care costul riscului a crescut de aproape trei ori.

Profitul operational al OTP Bank Romania a crescut cu 36%, la 6,6 miliarde de forinti (23,9 milioane euro), se arata in raportul financiar al OTP pentru primele noua luni ale acestui an. Cheltuielile operationale au scazut cu 1%, la 9,7 miliarde de forinti (35,1 milioane euro).
Provizioanele pentru posibile pierderi cauzate de credite au avansat cu 190%, la 10,7 miliarde de forinti (38,7 milioane euro), de la 3,7 miliarde florinti in ianuarie-septembrie 2009, potrivit Mediafax.

"In Romania, pierderile cumulate la noua luni s-au situat la 4,2 miliarde de forinti, in conditiile in care costul riscului aproape s-a triplat. Evolutia atat de negativa nu a putut fi contrabalansata de profitul operational excelent. La baza pierderilor stau deteriorarea portofoliului si costurile riscurilor mai ridicate din al doilea si al treilea trimestru, care nu au putut fi acoperite de veniturile exceptionale sau prin controlul mai strict al costurilor", mentioneaza raportul.

Creditele nete acordate clientilor au avansat in perioada ianuarie-septembrie cu 7%, la 313,7 miliarde de forinti (1,13 miliarde euro), comparativ cu sfarsitul anului trecut. Depozitele constituite de clienti au urcat, de asemenea, cu 6%, la 102,5 miliarde de forinti (371,3 milioane euro).

Raportul credite/depozite a scazut cu 32 de puncte procentuale, la 287%, potrivit datelor bancii.

OTP avertizeaza ca, pentru Romania, mediul economic dificil creste riscul unor pierderi mai mari in urmatoarele trimestre, insa managementul companiei incearca sa faca fata situatiei printr-un control mai strict al costurilor si rationalizarea, in continuare, a personalului.

Profitul consolidat dupa taxe al grupului ungar OTP a coborat cu 22%, la 100,7 miliarde de forinti (367,4 milioane euro). Provizioanele au avansat cu 21%, la 203,3 miliarde de forinti (736,5 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri