Piata asigurarilor generale si de viata a inregistrat o crestere de 5,1% in primele noua luni, la 6,32 miliarde de lei, iar subscrierile din asigurari generale s-au erodat cu 6,8%, la 5,1 miliarde de lei, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Politele de viata au crescut cu 2,9%, la 1,22 miliarde de lei.

Pe segmentul asigurarilor generale, cu o pondere de 80,63%, cele mai mari cresteri le-au inregistrat politele de garantii - 90,46% si cele de raspundere civila a mijloacelor de transport naval - 57,67%, potrivit CSA. Cele doua clase detin, cumulat, o pondere de 1% in totalul asigurarilor generale.

Datele CSA nu include si evolutia RCA si CASCO, care detin mai mult de 50% din piata asigurarilor generale.

Pe zona asigurarilor de viata, a caror pondere se situeaza la 19,37%, cele mai importante cresteri au fost inregistrate de politele de sanatate - 123,75%, asigurarile unit-linked - 18,94% si asigurarile de accidente - 18,76%.

Societatile de asigurari au platit indemnizatii de 3,99 miliarde de lei, in scadere cu 10,08% fata de perioada similara din 2009.
"Anticipam ca vanzarile de asigurari RCA din decembrie nu vor influenta semnificativ volumul de prime subscrise pe total piata la nivelul intregului an, intrucat vanzarile de astfel de polite nu mai sunt concentrate in decembrie, ci s-au disperat pe parcursul anului a urmare a renuntarii la anul calendaristic de subscriere", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu (foto).

Pentru asigurarile generale, companiile au platit indemnizatii de 3,49 milioane de lei, din care circa 54% pentru asigurarile CASCO si circa 35% pentru clasa de asigurari de raspundere civila auto (RCA).

In cazul asigurarilor de viata, indemnizatiile platite si sumele reprezentand rascumparari partiale, rascumparari totale si maturitati au insumat 493,31 milioane de lei, nivel in regres cu 3,67% fata de septembrie 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri