Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat luni un miliard de lei de la bancile comerciale, prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, valoare similara nivelului programat, la un randament mediu de 7,22% pe an, peste cel acceptat la ultima operatiune de 7,07% pe an, potrivit Mediafax.
Randamentul maxim acceptat a fost de 7,29% pe an, aproape de nivelul de la precendenta licitatie pentru astfel de titluri, de 7,3%. Cererea pentru certificate din partea bancilor s-a ridicat la 1,98 miliarde lei.

Cea mai recenta licitatie pentru acest tip de titluri a fost organizata pe 8 noiembrie, iar Trezoreria statului a vandut titluri tot de 1 miliard de lei, la 7,07%.

Ministerul Finantelor va scoate la vanzare joi, 25 noiembrie, pe piata interna, obligatiuni cu discount in valoare de un miliard de euro cu scadenta la trei ani si o rata a cuponului de 4,5% pe an.

Finantele au imprumutat, in noiembrie 2009, de la banci o suma record, de 1,423 miliarde euro, prin vanzarea de titluri de stat in valuta cu scadenta la un an, cu 923 de milioane euro mai mult fata de valoarea programata la acea data, de 500 de milioane euro, la un randament mediu de 4,25% pe an, iar imprumutul a ajuns la maturitate.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat 33,39 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri