"Practic, vom putea finanta microintreprinderile si IMM-urile cu cifra de afaceri de pana la 15 milioane de dolari, iar imprumutul maxim acordat este de doua milioane de dolari", a declarat, potrivit Mediafax, presedintele Bancpost, Mihai Bogza.

El a mentionat ca banca nu a negociat cu IFC creditarea firmelor din anumite sectoare, urmand ca imprumuturile sa fie acordate in functie de strategia bancii.

"Un comitet IFC a luat decizia de aprobare a finantarii si nu ne asteptam sa existe probleme la momentul aprobarii in board-ul institutiei", a spus Bogza.

El a mentionat ca finantarea IFC vine in completarea liniei de credit de 95 milioane de euro contractata de la BERD in luna octombrie, in contextul in care face parte tot din Planul de actiune comun al institutiilor financiare internationale.

Citeste si:

"Bancpost a atras in ultimii doi ani destul de multe surse de finantare. In 2009 am luat un alt credit de 80 de milioane de euro de la BEI. Ne dorim sa folosim toate fondurile in urmatorii doi ani si sa mentinem relatia cu institutiile financiare internationale pentru a ne dezvolta si consolida pozitia detinuta pe segmentul IMM-urilor", a mai spus Bogza.

In luna martie, Bancpost s-a alaturat programului IFC Global Trade Finance, prin care banca va primi garantii care ii vor permite sa imbunatateasca finantarea companiilor mici si mijlocii in activitatea de export.

Grupul elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost si al altor companii din Romania, a inregistrat pe piata locala un profit net de 10,7 milioane de euro in primul semestru, comparativ cu o pierdere de 7,6 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.
In cadrul Planului de actiune comun al institutiilor financiare internationale, BERD, Grupul Bancii Mondiale si Banca Europeana pentru Investitii s-au angajat sa furnizeze 24,5 miliarde