Moneda nationala s-a depreciat in prima parte a sedintei interbancare de marti, astfel ca banca centrala a anuntat un curs de referinta cu 1,25 bani mai mare, de 4,3082 lei/euro, cea mai inalta cotatie din ultima luna.

O paritate superioara a fost afisata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pe 22 octombrie, de 4,3083 lei/euro. In sesiunea precendenta, banca centrala a publicat un curs de 4,2957 lei/euro, potrivit Mediafax.

Moneda nationala s-a depreciat si in raport cu dolarul american, iar BNR a afisat o paritate de 3,1716 lei/dolar, cu 4,42 bani peste cea de vineri, de 3,1274 lei/dolar.

Leul s-a depreciat semnificativ dupa primele tranzactii de marti, iar cotatiile au urcat pana la 4,3140 lei/euro, in linie cu evolutia valutelor din regiune, pe fondul ingrijorarilor ca sprijinul acordat Irlandei nu va preveni intrarea altor state puternic indatorate din zona euro in criza.

Potrivit dealerilor, deprecierea leului a fost generata si de temeri ca Portugalia ar putea fi urmatoarea tara care va solicita ajutor financiar extern.

La deschidere, valutele din regiune consemnau scaderi de circa 0,4% in raport cu euro.

Ulterior, aversiunea la risc s-a mai redus, iar la jumatatea sedintei bancile cotau euro la 4,3080 - 4,3100 lei/euro, iar valutele din regiune afisau variatii reduse fata de euro, evolutie sustinuta de unele date peste asteptari referitoare la sectorul de servicii din zona euro.

Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi au ramas reduse, la 2,04 - 2,54%, in timp ce ratele pentru plasamentele cu scadenta la o zi au avansat de la 3,96 - 4,46% la 4,01 - 4,09%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Asirom introduce un serviciu de hotline medical la asigurările medicale corporat
Setari Cookie-uri