Basescu: OUG 50 nu este o preconditie de acordare a transei FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat ca OUG 50 nu este o preconditie de acordare a urmatoarei transe de la FMI, dar ca trebuie gasita o solutie echilibrata.

"Daca in cursul lunii decembrie vom reusi sa finalizam setul de legi, adica Legea pensiilor, salarizarii, bugetul de stat-sunt preconditii, in ianuarie vom primi transa de la FMI care merge pentru consolidarea rezervei BNR, dar si cele 1,2 miliarde de euro de la UE care merg pentru acoperirea deficitului. Marea problema dezbatuta legata de OUG 50 nu este insa o preconditie de acordare a transei", a declarat Traian Basescu, informeaza Mediafax.

El a adaugat ca este "clar" ca trebuie gasita o solutie echilibrata.

"Este clar ca ne-am angajat la o solutie echilibrata in continutul ei, in care nici bancile sa nu plateasca ceea ce eventual unii nu ar vrea sa platesca, dar nici cei creditati, beneficiarii de credite, sa nu fie tapi ispasitori pentru pierderile inregistrate de banci, deci va trebui sa gasim o solutie a echilibrului si cred ca se va gasi", a mai spus seful statului.

Traian Basescu a fost intrebat daca tergiversarea adoptarii OUG 50/2010 ar putea pune in pericol acordarea urmatoarei transe de catre FMI.

Ordonanta de Urgenta 50/2010 privind creditele de consum se afla in dezbatere la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, dupa ce a fost aprobata in Senat fara nicio modificare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri