BCR, BRD si Raiffeisen au cumparat jumatate din titlurile in valuta vandute de Finante

BCR, BRD - Groupe Société Générale si Raiffeisen Bank au cumparat joi jumatate din titlurile in valuta de 1,3 milliarde euro emise de Ministerul Finantelor Publice, iar randamentul maxim solicitat de ofertanti a fost pana in 5,5% pe an, au declarat pentru Mediafax surse bancare.

"Asa cum era de asteptat dupa intalnirile de la BNR, cele trei banci care au acceptat din start un randament de 4,8% pe an au subscris cu putin peste 600 de milioane de euro, iar restul a venit de la ceilalte banci dealeri primari", au aratat sursele citate.

Potrivita acestora, bancile au subscris in total 2,07 miliarde euro, iar randamentul maxim solicitat s-a cifrat aproape de 5,5% pe an.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) s-a imprumutat, joi, pe piata locala cu 1,3 miliarde euro prin vanzarea de obligatiuni cu scadenta la trei ani, peste valoarea programata de un miliard de euro, la un randament mediu de 4,8%.

La momentul anuntului licitatiei, vinerea trecuta, Finantele au anuntat ca vizeaza sa plaseze titlurile la o rata a cuponului de 4,5% pe an. Anterior, banca centrala si reprezentatii ministerului s-au intalnit cu bancherii pentru a discuta refinantarea emisiunii de obligatiuni, iar sefii bancilor au inclinat spre o dobanda cat mai apropiata de 5% pe an.

Finantele trebuie sa ramburseze luni, 29 noiembrie, un imprumut de 1,42 miliarde euro, contractat in noiembrie 2009, prin vanzarea de titluri de stat in valuta cu scadenta la un an, la un randament mediu de 4,25% pe an.

Piata se astepta la un randament cuprins in intervalul 4,6 - 4,9%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri