Activele Volksbank Romania au scazut cu 8,6% in primele noua luni, de la 5,25 miliarde de euro in decembrie la 4,8 miliarde de euro la sfarsitul lunii septembrie, a anuntat grupul austriac care controleaza banca.
Volksbank Romania avea active de 5,3 miliarde de euro la finele lunii martie si de 5,2 miliarde de euro in iunie.

Activele Volksbank International (VBI), institutie de credit care controleaza banca din Romania, au coborat cu 3,5% in primele noua luni, de la 14,2 miliarde de euro in decembrie la 13,7 miliarde de euro in septembrie, se arata in raportul financiar al grupului austriac Volksbank, actionarul principal al VBI, informeaza Mediafax.

Romania ramane in continuare cea mai importanta piata pentru VBI, fiind urmata de Volksbank Cehia (active de 2 miliarde de euro), Volksbank Ungaria (1,9 miliarde de euro), Volksbank Slovacia (1,3 miliarde de euro) si Volksbank Croatia (1,1 miliarde de euro). VBI controleaza zece banci in noua tari din Europa Centrala si de Est.

Toate subsidiarele VBI si-au imbunatatit rezultatele operationale (calculate inainte de riscuri) in primele noua luni. Profitul operational al VBI a crescut cu 12% in ianuarie-septembrie, de la 157,6 milioane de euro anul trecut la 176,5 milioane de euro in aceeasi perioada a anului in curs.

Provizioanele au avansat cu 22,6% in intervalul analizat, la 155,8 milioane de euro, si au fost absorbite fara dificultate, se arata in raport.

Veniturile nete din dobanzi ale VBI au urcat cu 7,6%, de la 293,7 milioane de euro la 315,9 milioane de euro.

Grupul Volksbank controleaza participatia majoritara la Volksbank International. Banca austriaca detine 51% din actiunile Volksbank International, alti actionari fiind DZ Bank, WGZ Bank si Banca Populara Caisse d'Epargne.

Volksbank activeaza in Romania din 2000, iar in prezent este a treia mare institutie financiara de pe piata dupa active.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri