Activele Marfin Bank in Romania au crescut cu 5% in primele noua luni ale anului, de la 621 milioane de euro in decembrie la 653 milioane de euro in septembrie, iar soldul creditelor a scazut cu 9,6%, de la 468 milioane de euro la finele anului trecut la 423 milioane de euro.
Depozitele bancii in Romania au urcat cu 24%, de la 135 milioane de euro la sfarsitul anului trecut la 167 milioane de euro in acest an, potrivit unui raport financiar al grupului cipriot Marfin Popular Bank, care controleaza indirect banca din Romania, informeaza Mediafax.

Profitul inainte de provizioane a scazut cu 37% in ianuarie septembrie, de la 12,7 milioane de euro anul trecut la 8 milioane de euro.

Venituri totale au scazut cu 13%, de la 24,1 milioane de euro in ianuarie-septembrie anul precedent la 21 de milioane de euro in primele noua luni ale acestui anului.

In acelasi interval, veniturile nete din dobanzi au urcat cu 27%, de la 13,4 milioane de euro anul anterior la 17 miloane de euro. Cheltuielile operationale au avansat cu 14%, de la 11,4 milioane de euro la 13 milioane de euro.

Numarul de sucursale din Romania a ramas constant pe parcursul acestui an, la 27 de unitati.

La nivel de grup, profitul a scazut aproape la jumatate, de la 144 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut la 82,7 milioane de euro in aceeasi periaoda a anului in curs.

Marfin Bank, fosta Egnatia Bank, este controlata de grupul Marfin Popular Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri