Grupul elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost si al altor companii din Romania, a inregistrat pe piata locala un profit net de 13,9 milioane de euro in primele noua luni, dupa pierderi de 4,3 milioane euro in urma cu un an, scrie Mediafax.

Valoarea activelor EFG in Romania a scazut cu 5,4%, de la 5,525 miliarde euro la 5,235 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de grupul elen.

Soldul imprumuturilor a scazut cu 7,2%, la 3,286 miliarde de euro, in timp ce portofoliul depozitelor s-a redus cu 3,1%, la 1,918 miliarde euro.

Veniturile operationale au avansat cu 1%, la 239,2 milioane euro.

Cheltuielile operationale s-au redus cu 8,3%, la 123,9 milioane de euro.

Profitul inainte de plata taxelor si intereselor minoritare a fost de 12,8 milioane de euro, dupa pierderi de 17,6 milioane euro in intervalul similar din 2009.

Marja neta din dobanzi obtinuta de EFG in Romania, la asfarsitul trimestrului al treilea, a fost de 3,93%, fata de 4,1% in trimestrul al doilea si 4,86% in primele trei luni ale anului.

La sfarsitul trimestrului al treilea, EFG controla in Romania o retea de 286 de unitati de retail, la fel ca la sfarsitul anului trecut.

Pe piata romaneasca, EFG Eurobank controleaza Bancpost si companiile EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance - Romania, EFG Eurobank Securities - Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Profitul net al grupului a scazut in primele noua luni de 4,6 ori, de la 280 milioane de euro la 60 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri