RCA mai ieftin in 2011

Alte trei societati de asigurare au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la tarifele de prima RCA pentru 2011 si reducerile pe care le vor acorda asiguratilor la aceste tarife conform criteriilor proprii, a anuntat comisia.

Dupa aplicarea reducerilor proprii, si care, cumulate, pot fi de maximum 25% din tariful de baza, societatile de asigurare au obligatia de a aplica si sistemul bonus-malus.

In acest fel, soferii care vor incheia asigurarea in 2011 pe un an de zile si nu au provocat accidente doi ani consecutivi, adica nici in 2009, dar nici in 2010, vor beneficia de un bonus de 20% (reducere a valorii primei care a rezultat dupa aplicarea de catre asigurator a propriilor reduceri).

Pana in prezent, 7 societati de asigurare au notificat CSA cu privire la tarifele de prima stabilite pentru 2011 aferente asigurarilor obligatorii RCA si criteriile proprii de corectie a acestora, acestea detinand peste 50% din piata asigurarilor RCA.

„Din analiza tarifelor notificate pana in prezent de 7 societati de asigurare rezulta faptul ca, in cazul gamei medii de asigurati persoane fizice, primele pe care asiguratii le vor achita in 2011 vor fi mai mici decat in 2010 in cele mai multe cazuri. Aceasta se explica nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci si prin faptul ca societatile si-au propus sa acorde reduceri in functie si de alte criterii decat cele utilizate pana acum”, a declarat directorul general al Directiei Generale Asigurari Obligatorii din cadrul CSA, Mona Cucu.

In cazul ultimelor 3 societati de asigurare care au notificat CSA, tarifele de baza pentru gama medie de asigurati persoane fizice inregistreaza o scadere cuprinsa intre minus 14% si 0%. Prin gama medie de asigurati persoane fizice, Comisia se refera la cei care detin autoturisme avand capacitati cilindrice intre 1.200 – 1.600 cmc si varste intre aproximativ 30 si 50 ani.

“Cifrele la 9 luni din acest an privind activitatea de asigurari obligatorii RCA arata faptul ca prima medie subscrisa pe contract a fost doar cu 5% mai mare decat in perioada similara a anului anterior, crestere care a fost erodata de inflatie. Aceasta este practic cresterea medie resimtitã de asigurati, chiar daca scumpirile vehiculate la sfarsitul anului trecut faceau referire la valori mult mai mari”, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri