Bancile au redus in octombrie dobanzile la creditele nou acordate populatiei in euro cu 0,6 puncte procentuale, la 5,89%, dar si ratele la imprumuturile nou contractate in lei de firme, care au coborat sub 10% pentru prima data de cand sunt disponibile datele, adica din ianuarie 2007, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Totusi, dobanda medie la creditele in euro nou acordate populatiei se mentine peste nivelul din iunie, in conditiile in care rata a crescut in iulie cu 1,5 puncte, la 7,31%, nivel maxim dupa august 2009.

Dobanda medie la creditele in euro acordate firmelor au urcat usor in octombrie, la 5,53% in cazul imprumuturilor noi si la 5,7% pentru cele aflate in sold.

Per total, bancile au practicat o dobanda medie de 6,37% la creditele aflate in sold si o rata de 5,64% pentru noile imprumuturi.

Pe de alta parte, bancile au redus in octombrie si dobanzile la depozitele in euro ale societatilor nefinanciare, de la 2,51% la 2,39%.

In ceea ce priveste dobanzile la lei, bancile au redus dobanzile atat la depozite, cat si la credite, cel mai mare declin fiind inregistrat in cazul ratei la imprumuturile nou acordate firmelor.

Dobanda medie la imprumuturile nou acordate in lei firmelor a coborat in octombrie cu 0,65 puncte procentuale fata de septembrie, la 9,86%. Datele BNR sunt disponibile incepand cu ianuarie 2007, iar rata medie la creditele noi ale firmelor nu s-a situat in aceasta perioada sub 10,3%.
Bancile au diminuat si dobanzile la imprumuturile noi al populatiei in lei, de la 12,72% in septembrie la 12,21% in octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri