"Acest credit este in principal gandit ca un instrument care sa imbunatateasca luna de luna situatia financiara a celor care au mai multe imprumuturi pe care doresc sa le inlocuiasca acum cu unul singur, avand astfel o singura rata lunara de plata si mai putine drumuri la banca. O alta caracteristica importanta a creditului de refinantare este ca ofera clientilor posibilitatea de a obtine o suma de bani in plus fata de valoarea imprumuturilor pe care doresc sa le refinanteze", a declarat intr-un comunicat Roxana Halmageanu, sef departament produse si servicii.

Creditul de refinantare este disponibil atat in lei, cat si in euro si se acorda pe o perioada de pana la 25 de ani. Suma maxima ce poate fi acordata este de 150.000 euro (sau echivalentul in lei), in timp ce suma minima este de 5.000 euro (sau echivalentul in lei).

Dobanda este variabila in functie de indicii ROBOR/EURIBOR, iar marja bancii se situeaza intre 4,75% si 5,15% pentru lei, respectiv 5,9% - 6,3% pentru euro, in functie de suma suplimentara solicitata de imprumutat.

Citeste si:

Creditul de refinantare este insotit atat de o asigurare de imobil oferita gratuit de banca pe intreaga perioada de creditare, cat si de o asigurare de viata pe care banca o plateste in numele clientului sau in primii trei ani de la acordarea imprumutului.

Piraeus Bank Romania este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, parte a grupului financiar elen Piraeus Bank Group.

In cei 10 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank a crescut constant de la 2 la 187 de sucursale, respectiv de la 25.000 la peste 300.000 de clienti.