Subsidiara locala a grupului bancar Royal Bank of Scotland a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit de 100 milioane de lei, a precizat Johan Gabriels, CEO al RBS Romania.

RBS Romania gestiona, la finalul lunii septembrie din acest an, active in valoare de 6 miliarde de lei, iar profitul de 100 milioane de lei este calculat conform standardelor locale de contabilitate (RAS), a spus Johan Gabriels (foto), bancherul aflat conducerea operatiunilor RBS din Romania.

"Estimez ca in acest an o sa obtinem un profit similar cu cel inregistrat in 2009, de aproximativ 130 milioane de lei", afirma Gabriels.

Activele RBS Romania s-au redus in primele noua luni din acest an cu circa 16%, coborand de la nivelul 7,17 miliarde de lei cat era la finalul lui 2009, la 6 miliarde de lei in septembrie 2010., ca urmare a unor rambursari anticipate pe partea de corporate.

Seful RBS Romania a mai precizat ca pentru anul viitor nu tinteste o majorare spectaculoasa a profitului, ci o crestere calitativa a businessului. "Toate liniile de business pe care le avem sunt profitabile. Daca in 2011 o sa majoram profitul cu 10% ma declar multumit, nu tintim o crestere spectaculoasa de 30-40%", afirma Johan Gabriels.

RBS Romania tinteste majorarea gradului de penetrare in segmentul celor mai mari 1.000 de companii din Romania, de la 30% la 50%, in urmatorii doi ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri