Calificativele BCR au fost confirmate la "BBB", cu perspectiva stabila, pentru credite in valuta pe perioada lunga, "F3" pentru imprumuturi in valuta pe termen scurt, "2" pentru suport, iar calificativul individual la "D", a anuntat Fitch intr-un comunicat, dupa evaluarea anuala a celor cinci banci, arata Mediafax.

Pentru BRD, calificativul pe termen lung in valuta a fost afirmat la "BBB", cu perspectiva stabila, "F3" pe perioada scurta in valuta si "2" pentru suport.

Ratingurile UniCredit Tiriac Bank au fost confirmate la "BBB", cu perspectiva stabila pentru credite pe perioada lunga, "F3" pe termen scurt in valuta , "2" pentru suport, iar cel individual la "D".

Citeste si:

In privinta Banca Romaneasca, Fitch a confirmat calificativul "BB+" pentru perioada lunga in valuta, cu perspectiva stabila, "B" pentru termen scurt in valuta, rating individual la "D", iar cel de suport la "3".

Calificativele ProCredit Bank Romania au fost confirmate la "BB+" pentru imprumuturi pe termen lung in valuta si lei, cu perspectiva stabila, "B" pentru termen scurt in valuta si lei, ratingul individual la "D/E", iar cel de suport la "3".