Agentia de evaluare finaciara Fitch a confirmat, marti, ratingurile Bancii Comerciale Romane (BCR), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), UniCredit Tiriac Bank, Bancii Romanesti si ProCredit Bank Romania, toate controlate de grupuri financiare straine.
Calificativele BCR au fost confirmate la "BBB", cu perspectiva stabila, pentru credite in valuta pe perioada lunga, "F3" pentru imprumuturi in valuta pe termen scurt, "2" pentru suport, iar calificativul individual la "D", a anuntat Fitch intr-un comunicat, dupa evaluarea anuala a celor cinci banci, arata Mediafax.

Pentru BRD, calificativul pe termen lung in valuta a fost afirmat la "BBB", cu perspectiva stabila, "F3" pe perioada scurta in valuta si "2" pentru suport.

Ratingurile UniCredit Tiriac Bank au fost confirmate la "BBB", cu perspectiva stabila pentru credite pe perioada lunga, "F3" pe termen scurt in valuta , "2" pentru suport, iar cel individual la "D".

In privinta Banca Romaneasca, Fitch a confirmat calificativul "BB+" pentru perioada lunga in valuta, cu perspectiva stabila, "B" pentru termen scurt in valuta, rating individual la "D", iar cel de suport la "3".

Calificativele ProCredit Bank Romania au fost confirmate la "BB+" pentru imprumuturi pe termen lung in valuta si lei, cu perspectiva stabila, "B" pentru termen scurt in valuta si lei, ratingul individual la "D/E", iar cel de suport la "3".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri