Bancile nu sunt obligate sa fie intelegatoare cu clientii aflati in insolventa, pentru ca scopul institutiile de credit este, in primul rand, de a face profit, apreciaza Mirela Iovu, vicepresedinte CEC Bank.
“Insolventele reprezinta o umbrela sub care clientii nostri (ai bancilor – n.red.) debitori se baga si asteapta sa fie salvati. Bancile nu fac acte de caritate cu lumanare si bogdaproste! Imprumutam bani cu responsabilitate, pentru ca nu sunt ai nostri, ci ai clientilor nostri. De aceea, eu sunt siderata cand aud ca unii spun <<de ce trebuie sa faceti profit pe timp de criza?>>. Eu le raspund ca <<d-aia!>>. Suntem o societate comerciala, nu un on ONG sau altceva. Avem actionari si scopul nostru e sa facem profit. Ca altfel, bye – bye!”, a mentionat Iovu.

Oficialul bancii a criticat decizia anumitor companii de a intra insolventa si de a nu merge la banci sa discute renegocierea contractelor de credit inainte de a intra in incapacitate de a-si plati datoriilor.

“Pe mine nu ma intereseaza sa sprijin angajatorul aflat in insolventa, ci sa-i dau o gura de oxigen ca sa faca business si implicit, sa-si poata plati datoria fata de mine”, a subliniat Iovu.

Ea a adaugat, in cadrul unui eveniment organizat de Ziarul Financiar, ca legislatia referitoare la insolvente este stramba si ca nu protejeaza creditorul garantat, ci pe acela chirografar (creditorul care nu are o garantie reala).

Sursa foto: CEC Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri