Peter Weiss, fost presedinte al ABN Amro Romania (RBS Romania), va prelua la 1 ianuarie functia de director general (CEO) al Bancpost, a anuntat grupul elen EFG Eurobank, care detine banca.

Peter Weiss va prelua functia de presedinte executiv al Bancpost, iar Mihai Bogza va ramane presedinte al Consiliului de Administratie. Dimitris Damkalidis va ocupa in continuare functia de vicepresedinte CA.

Schimbarile vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011, dupa obtinerea aprobarilor necesare din partea Bancii Nationale a Romaniei.

Peter Weiss a ocupat timp de aproape 30 de ani pozitii de conducere la ABN Amro Bank, in mai multe state.

In ultimii cinci ani Weiss a ocupat functia de CEO la ABN Amro Romania, anterior fiind CEO al aceleiasi banci din Grecia, timp de patru ani.

"Ne propunem sa ne dezvoltam in continuare afacerile, atat pe segmentul corporativ cat si pe cel de retail, punand la dispozitia tot mai numerosilor nostri clienti intreaga gama de produse de trezorerie, tranzactionare bancara, creditare, asigurare, brokeraj si consiliere a grupului din care facem parte", declarat Weiss.

Grupul elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost si al altor companii din Romania, a inregistrat pe piata locala un profit net de 13,9 milioane de euro in primele noua luni, dupa pierderi de 4,3 milioane euro in urma cu un an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce salarii platesc Petrom, BRD si celalalte mari companii de pe bursa