EximBank a acordat garantii de 1,5 mil. euro companiei Petal

Petal SA, compania producatoare de utilaje si echipament petrolier, a obtinut de la EximBank trei garantii in numele si contul statului pentru proiecte de dezvoltare regionala in valoare totala de 1,5 milioane euro.

Garantiile obtinute de la EximBank vor permite societatii sa deruleze proiectul investitional “Dezvoltarea productiei de utilaj petrolier, cresterea capacitatii de certificare a gamei de produse conform standardelor API (American Petroleum Institute) urmarind cresterea competitivitatii produselor pe piata interna si in special pe pietele externe”, care beneficiaza de 50% finantare nerambursabila din fonduri UE.

Petal activeaza de peste 20 de ani in fabricarea de utilaj petrolier si are 30 de ani de experienta in fabricarea de utilaj metalurgic.

Implementarea proiectului care beneficiaza de finantare europeana va permite societatii sa-si majoreze capacitatea de productie cu 70%, ceea ce va duce la o crestere cu 20% a numarului de angajati pana la 360.

EximBank a modificat procedurile de acordare a garantiilor de stat de pana la 1,5 milioane de euro astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la numai 10 zile, fata de o luna cat dura inainte de aceasta schimbare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri