"CSA a fost sesizata cu privire la comercializarea de catre terte persoane a unor polite RCA care s-au dovedit a fi false. Pentru a proteja asiguratii de eventuale alte practici frauduloase de falsificare a politelor RCA, numerotarea vignetei este singura solutie legala pe care o poate lua Comisia intrucat noi nu avem competente legale cu privire la instrumentarea si sanctionarea infractiunilor de fals in documente si uz de fals", a declarat Angela Toncescu, presedintele CSA.

Consiliul subliniaza faptul ca asiguratorii care au fost autorizati sa practice asigurarea obligatorie RCA isi asuma raspunderea pentru toate politele de acest tip, cat si pentru toate vignetele eliberate, si pentru toate erorile sau omisiunile aparute la emiterea acestora fie direct, fie prin intermediarii in asigurari.

"Pentru ca masura luata deCSA sa aiba efectele dorite, este insa foarte important ca asiguratii sa solicite si vigneta odata cu asigurarea si sa fie atenti ca aceasta sa fie numerotata, iar numarul ei sa fie inscris si pe polita", a spus Toncescu.