Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda institutiei financiare nebancare Patria Credit un imprumut in valoare de zece milioane de euro, inclusiv o finantare in lei in valoare de trei milioane de euro, pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania.
Imprumutul este acordat prin Facilitatea de Microcreditare pentru Romania a Uniunii Europene (UE) si este cofinantat cu fonduri de la UE si Guvern.

Linia de credit vizeaza problema accesului limitat la finantare al sectorului IMM din Romania, mai ales in zonele rurale izolate, si va sustine Patria Credit in extinderea portofoliului de imprumuturi si cresterea disponibilitatii de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii.

"Imprumutul primit de Patria Credit de la BERD va permite continuarea planurilor strategice de dezvoltare a retelei in zonele urbane si rurale pentru a facilita accesul la finantare al intreprinderilor mici si al producatorilor agricoli intr-un mod sustenabil din punct de vedere comercial. Triplarea volumului de credite acordate in 2010 fata de 2009, a demonstrat ca aceste segmente de piata apeleaza din ce in ce mai mult la imprumuturi pentru a-si acoperi nevoile de finantare", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al Patria Credit, Horia Manda.

De la inceputurile activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,8 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei si a mobilizat investitii suplimentare de peste noua miliarde euro.

Patria Credit este o institutie financiara nebancara controlata de Fondul Romano-American pentru Investitii si de Balkan Accession Funds care ofera imprumuturi catre microintreprinderi, intreprinderi mici si producatori agricoli.

Pana la finalul anului 2010, Patria Credit intentioneaza sa atinga un volum al activelor de peste 40 milioane de euro si o retea de 39 de unitati. Patria Credit activeaza pe piata imprumuturilor din 1996 si este unul din cei mai importanti intermediari financiari pentru acordarea de imprumuturi celor cu venituri reduse, deservind peste 9.000 de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri