Subscrierile Allianz-Tiriac Asigurari se vor reduce cu 18-19% in acest an, de la 1,29 miliarde de lei in 2009, scadere similara celei consemnate la finele primelor noua luni, cand veniturile au coborat la 792 milioane de lei, a declarat directorul general al societatii, Rangam Bir.
"Caderea economiei nationale, cresterea TVA-ului si colapsul pietei de leasing au diminuat cererea de servicii de asigurare si au afectat, implicit, si dinamica subscrierilor Allianz-Tiriac in acest an. Primele subscrise la noua luni au scazut cu 18-19% si estimam ca veniturile pe intreg anul 2010 vor inregistra acelasi regres", a spus Bir la o intalnire cu presa, potrivit Mediafax.

El a explicat ca subscrierile pe segmentul CASCO au coborat cu 20%, evolutie care a tras in jos cel mai mult rezultatele Allianz-Tiriac.

"Evolutia pe CASCO ne-a afectat cel mai tare. Subscrierile in cadere pe CASCO au fost efectul colapsului pietei de leasing. Cea mai mare parte a contractelor CASCO incheiate in urma cu doi-trei ani nu au mai fost reinnoite pentru ca proprietarii de masini nu si-au mai permis sa achite primele de asigurare", a afirmat seful Allianz-Tiriac.

Pe segmentul RCA, evolutia subscrierilor a fost "stabila", in conditiile societatea a renuntat sa asigure parcuri auto de dimensiuni mari, in special flote de camioane, unde rata daunei se apropia de 150%.

El a atras atentia ca atat pe piata romaneasca, cat si la nivelul portofoliului Allianz-Tiriac, se manifesta o tendinta de crestere a cererilor de despagubire a vatamarilor corporale rezultate in urma accidentelor auto.

"Aceasta tendinta de crestere va avea ca efecte majorarea rezervelor si a tarifelor de prima practicate de asiguratori. Din pacate, nu exista o practica unitara, coerenta, in stabilirea indemnizatiilor pentru daunele nepatrimoniale produse in urma accidentelor auto si se observa diferente semnificative in privinta cuantumul indemnizatiilor acordate pentru astfel de daune de la un asigurator la altul", a spus Bir

Limitele de despagubire pentru pagubele materiale produse si vatamari corporale sau deces au crescut de la an la an. Astfel, pentru anul 2010, limita de despagubire pentru pagubele materiale produse in urma unui accident se ridica la 500.000 de euro. Pentru vatamari corporale sau deces, suma maxima pe care persoana prejudiciata o poate primi a fost stabilita la 2,5 milioane de euro.

Pentru anul viitor, limitele de despagubire au fost stabilite la 750.000 de euro in cazul pagubelor materiale si la 3,5 milioane de euro pentru vatamari corporale sau deces, urmand sa fie majorate in 2012 la un milion de euro, respectiv cinci milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri