Cristian Nacu, partener la fondul de investitii Enterprise Investors (EI) si sef al reprezentanţei EI în România, este noul presedinte al Asociatiei Fondurilor de Private Equity si Venture Capital din Europa de Sud-Est (SEEPEA), cu un mandat de doi ani la conducerea asociatiei, incepand cu 1 decembrie 2010.
El il inlocuieste pe Robert Luke, managing director la GED Capital, al carui mandat a ajuns la final.

In cadrul aceleiasi sedinte a boardului, Irina Anghel a fost reconfirmata in functia de Secretar General al Asociatiei, pentru un nou mandat.

Robert Luke a fondat SEEPEA in anul 2005, construind un organism idependent, non-profit, care promoveaza si sprijina interesele industriei de private equity si venture capital din Sud-Estul Europei. In prezent, SEEPEA reprezinta 21 de firme implicate in industria de private equity si venture capital din Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Bosnia si Herzegovina, Republica Macedonia, Serbia, Montenegru si Albania.

Membrii SEEPEA administreaza peste 4 miliarde de euro, capital alocat pentru investitii in companiile din regiune.

Cristian Nacu (foto) este partener la Enterprise Investors si sef al Reprezentantei EI in Romania. Enterprise Investors este membru al SEEPEA din 2005 si este cea mai veche si una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrala si de Est. Enterprise Investors administreaza capital ce totalizeaza 1,7 miliarde de euro prin 7 fonduri. Cele mai importante investitii conduse de domnul Nacu in Romania pana acum sunt in Macon Deva, Siveco si Profi. Inainte de Enterprise Investors, Nacu a lucrat pentru International Finance Corporation - divizia de investitii a Bancii Mondiale. A lucrat de asemenea si pentru Guvernul Romaniei, pentru care a administrat unul dintre cele mai mari portofolii de privatizare, finalizand 25 de privatizari.

"Obiectivul meu principal in urmatoarea perioada, in calitate de presedinte al SEEPEA, este sa fac asociatia cat mai vizibila in mediul profesional astfel incat sa devina un interlocutor important pentru toate institutiile implicate in definirea si imbunatatirea climatului economic. De asemenea, vom continua sa ne ocupam de dezvoltarea spiritului antreprenorial, unul din motoarele de stimulare a cresterii economice", a spus noul presedinte SEEPEA, Cristian Nacu.

Robert Luke este Managing Director la GED Capital, una dintre cele mai importante firme de private equity din Sud-Vestul Europei (Spania si Portugalia) ce activeaza si in Sud-Estul Europei (Romania si Bulgaria). GED Capital este membru fondator al SEEPEA si administreaza capital privat ce totalizeaza 350 milioane de euro prin patru fonduri distincte. Dintre investitiile GED Capital in Romania amintim investitiile in Sicomed, Arctic, Fonomat, Happy Tour si Infopress.

Secretarul General al SEEPEA, Irina Anghel, este Partener Fondator al Casei de avocatura Irina Anghel. Ea s-a intors recent in Romania, dupa un an petrecut in cel mai prestigios program de la Harvard Kennedy School unde s-a ocupat de analiza rolului pe care il au investitiile de venture capital si private equity in stimularea antreprenoriatului si unde a fost Vice-Presedinte al Clubului de Private Equity si Venture Capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri