Valoarea totala a cererii pentru titluri din partea bancilor comerciale a fost de 1,587 miliarde de lei, iar randamentul maxim acceptat de catre Minister s-a ridicat la 7,24%, informeaza Mediafax.

Cea mai recenta operatiune pentru astfel de titluri a avut loc pe 4 noiembrie, cand Finantele au vandut obligatiuni pe trei ani pentru prima data in ultimele sapte luni, in valoare de 120,05 milioane lei, sub cea programata, de 300 de milioane lei, la un randament mediu de 7,1% pe an.

Ministerul a respins incepand cu luna mai toate ofertele bancilor pentru vanzarea de obligatiuni de stat cu scadenta la trei ani, considerand ca randamentele solicitate sunt prea mari.

Citeste si:

MFP a imprumutat luni 1,47 miliarde lei de la banci, prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, cu 47% peste valoarea programata, de un miliard lei, la un randament mediu de 7% pe an, sub cel de la ultima operatiune pentru astfel de titluri.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat 36,362 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat.