Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de stat cu scadenta la trei ani in suma de 500 de milioane de lei, nivel similar valorii programate, la un randament mediu de 7,17% pe an, in usoara crestere fata de cel de la precedenta licitatie pentru astfel de titluri, de 7,1% pe an.
Valoarea totala a cererii pentru titluri din partea bancilor comerciale a fost de 1,587 miliarde de lei, iar randamentul maxim acceptat de catre Minister s-a ridicat la 7,24%, informeaza Mediafax.

Cea mai recenta operatiune pentru astfel de titluri a avut loc pe 4 noiembrie, cand Finantele au vandut obligatiuni pe trei ani pentru prima data in ultimele sapte luni, in valoare de 120,05 milioane lei, sub cea programata, de 300 de milioane lei, la un randament mediu de 7,1% pe an.

Ministerul a respins incepand cu luna mai toate ofertele bancilor pentru vanzarea de obligatiuni de stat cu scadenta la trei ani, considerand ca randamentele solicitate sunt prea mari.

MFP a imprumutat luni 1,47 miliarde lei de la banci, prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, cu 47% peste valoarea programata, de un miliard lei, la un randament mediu de 7% pe an, sub cel de la ultima operatiune pentru astfel de titluri.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat 36,362 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri