“Garanti Turcia si-a majorat la 100% participatia sa la actionariatul operatiunilor din Romania. Astfel, atat Garanti Bank cat si cele trei institutii financiare in care GE Money a detinut participatii, vor avea un singur actionar: Garanti Turcia, cea mai profitabila banca privata din Turcia, care a inregistrat un profit net de peste 1,3 miliarde euro in primele noua luni ale anului 2010", a explicat Murat Atay, CEO Garanti Romania.

Banca si cele trei institutii financiare vor forma astfel un grup financiar-bancar, Grupul Garanti, cu un portofoliu ce depaseste 450,000 clienti in Romania.

"Prin intermediul noului grup, vom avea posibilitatea de a oferi clientilor o gama completa de servicii financiare – servicii bancare, de leasing, credite de consum si ipotecare. Totodata, sunt increzator ca Grupul Garanti va continua sa se dezvolte in urmatorii ani si sa isi atinga obiectivele pentru Romania, beneficiand de experiza, inovatia tehnologica, stabilitatea si puterea financiara a actionarului sau, Garanti Turcia", a adaugat Murat Atay.

In Romania Grupul Garanti are active consolidate de 1,5 miliarde de euro. Garanti Bank a inregistrat o crestere de peste 50% a activelor in 2010 fata de anul precedent, obtinand rezultate foarte bune atat pe partea de depozite cat si pe cea de credite. Operatiunile din Romania vor functiona sub brandul Garanti incepand cu ianuarie 2011.

Citeste si:

“Parteneriatul cu Garanti Bank in Romania este de succes si sunt foarte mandru de eforturile echipei pana in prezent. Motivul pentru care ne retragem din acest parteneriat este legat de strategia globala a GE de a-si creste investitiile in sectoarele industriale cheie, incluzand infrastructura si tehnologia, dar pastrand GE Capital la o dimensiune mai mica, mai specializata”, a spus Dmitri Stockton, presedinte al GE Capital Global Banking.

GE Capital este divizia financiara globala a General Electric si ofera consumatorilor si partenerilor o gama variata de produse si servicii financiare.

Garanti Bank este a doua banca privata din Turcia, cu active de 87,3 miliarde de dolari la data de 30 septembrie 2010.

Citeste si articolul: Cele mai mari cresteri le-am realizat pe timp de criza - un interviu acordat de Murat Atay pentru wall-street.ro.