Bugetul Ministerului de Finante - Actiuni generale este de 21,97 miliarde lei, propus pentru anul 2011, in crestere cu 24% fata de 2010.

Dezbaterile au fost aprinse, criticile aduse secretarului de stat din MFP Gheorghe Gherghina, de catre parlamentarii opozitiei, vizand faptul ca obligatiile financiare ale Guvernului sunt transmise, de fapt, catre guvernele viitoare.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca bugetul actiunilor generale, asa cum este propus de Guvern, reprezinta o degrevare de responsabilitate care trebuie sanctionata, el apreciind ca a transmite aceste obligatii financiare peste ani inseamna "sa iti bati joc" de cei care vor urma la guvernare.

Si presedintele Comisiei de buget a Camerei, deputatul PSD Viorel Stefan, a criticat propunerea, afirmand ca, daca se merge pe aceasta bugetare, peste trei sau patru ani se va veni cu circa 8 miliarde de lei in ceea ce priveste Actiunile generale sau chiar cu un buget paralel pentru Actiunile generale, aproape egal cu bugetul de stat.

Stefan i-a reprosat lui Gherghina ca pune bazele unei asemenea constructii bugetare.

Citeste si:

Totodata, deputatul PSD a acuzat faptul ca bugetul Actiunilor generale include suma de 7 miliarde de lei, care va fi consumata de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, in acest mandat si care va trebui sa fie platita de catre guvernele viitoare.

"In aceasta anexa este bomba cu ceas a Guvernului", a spus Viorel Stefan.

Votul asupra acestui buget a fost disputat, fiind chiar reluat, pe motiv ca unii dintre parlamentarii puterii parasesc sala de sedinte pentru a merge la televiziuni, fiind inlocuiti imediat de alti colegi.

La reluarea votului, s-a constat ca bugetul Actiuni generale al Ministerului de Finante a fost adoptat, in favoarea acestuia pronuntandu-se 24 de parlamenatri, in timp ce 21 au votat "impotriva".