Ialomitianu spune ca bugetul pe 2011 asigura plata pensiilor

Ministrul de Finante a declarat dupa avizarea proiectelor bugetelor de stat si asigurarilor sociale de stat, ca exista fondurile necesare pentru plata la timp a pensiilor in cuantumul actual si ca exista premisele pentru ca bugetarii sa-si recapete, in 2011, cele 15 procente din salarii.

"Vreau sa-i asigur pe toti pensonarii ca vor primi pensiile nemodificate. Nu e vorba de o reducere, noi avem banii asigurati sa platim pensiile la timp si in cuantumul stabilit in momentul actual. Nu e vorba de nicio reducerea a pensiilor. La bugetari sunt premise sa putem da cei 15% pentru 2011, e un lucru bun, bugetul asigura aceste sume", a spus ministrul Gheorghe Ialomitianu, citat de Mediafax.

Ministrul de Finante a multumit parlamentarilor din comisiile de buget-finante pentru faptul ca au respectat programul stabilit de catre Biroruile Permanente si au avizat in timp util proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe 2011.

"Au dat un raport favorabil si asta inseamna ca suntem pe drumul cel bun si sunt convins ca si in plen vom avea un vot favorabil, iar Romania va avea buget, asteptat atat de autoritatile centrale cat si locale - sunt foarte multe primarii care doresc sa-si elaboreze bugetele in timp util - sunt si primari de la PSD, PNL care doresc acest lucru. Bugetul pe 2011 are o constructie solida, se bazeaza pe crestere economica, e orientat pe investitii si reducerea cheltuielilor curente", a spus Ialomitianu.

Comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor au adoptat cu 25 voturi "pentru" si 21 voturi "impotriva", raportul la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2011, admitand unele amendamente.

De asemenea, membrii comisiilor au aprobat, cu 25 voturi "pentru", 21 voturi "impotriva", si raportul la proiectul Legii asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, mentinand forma initaitorului.

Rapoartele intocmite de comisii la cele doua proiecte de lege urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Parlamentului luni, in conformitate cu decizia Birourilor Permanente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri