Bancherii ar putea sa scumpeasca creditele in 2011

Creditele noi ar putea sa fie mai scumpe anul viitor daca Parlamentul va vota amendamentul adus la OUG 50/2010 prin care institutiile de credit sunt obligate sa refinanteze automat creditele din sold la conditiile din ofertele curente.

Bancherii sunt multumiti de faptul ca OUG 50/2010 nu se va mai aplica si contractelor incheiate in trecut, insa amendamentul ce ii obliga sa refinanteze creditele vechi la conditiile de creditare actuale nu ii face prea fericiti.

„Vom analiza implicatiile pe care aceasta prevedere le are asupr aprofitabilitatii bancii si asupra politicii de risc. Orice banca va incerca sa minimizeze impactul negativ asupra profitabilitatii. Este posibil ca bancile sa accepte sa refinanteze creditele sau, la extrem, sa majoreze dobanzile la creditele noi”, a explicat Mihai Bofza presedintele Bancpost.

Clientii care se duc la alte banci pentru a-si refinanta creditele obtinute in trecut nu doresc, in majoritatea cazurilor, doar sa isi usureze sarcina de plata, ci sa obtina si bani in plus.

Majoritatea clientilor care se duc la o alta banca pentru a refinanta creditele din trecut doresc sa obtina bani in plus, sustine Razvan Munteanu, vicepresedintele responsabil cu divizia de retail a Raiffeisen Bank Romania.

Refinantarea creditelor mai vechi cu noi credite a fost solutia la care clientii bancilor au apelat semnficativ in 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri