Rozaura Stanescu va prelua conducerea BRD Pensii

Rozaura Stanescu, director in cadrul BRD-Groupe Société Générale, va prelua conducerea BRD Pensii, al noualea jucator din piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) in functie de numarul de participanti, au declarat pentru wall-street.ro surse din piata.

Numirea noului manager urmeaza sa fie aprobata de autoritatea de supraveghere a pietei de pensii private.

Contactati de wall-street.ro, reprezentantii BRD nu au comentat aceasta informatie.

Rozaura Stanescu, cea care a cordonat anterior directia de produse persoane fizice din BRD-SocGen, il va inlocui pe Fabien Lecoq, general manager BRD Pensii. Francezul a venit in Romania in iunie 2007, exact inainte de startul pilonului II al pensiilor private obligatorii, si l-a inlocuit in 2009 pe Damien Marechal in functia de director general al BRD Fond de Pensii.

El a detailat recent pentru wall-street.ro ca prima impresie despre piata locala de pensii private a fost legata de concurenta acerba dintre administratori, precum si de importanta care se dadea sistemului si asteptarilor formate fata de acesta. “La acea data, Romania, atat la televizor, cat si pe strazi, era impregnata cu reclamele administratorilor, care se pregateau pentru perioada de aderare initiala a participantilor, adica startul sistemului”, isi amintea Lecoq.

BRD Pensii este activ atat pe pilonul II al pensiilor private obligatorii, cu 139.972 participanti si active in valoare totala de 103 milioane de lei, cat si pe pilonul III al pensiilor private facultative, cu 2.859 participanti si active nete de 2,52 milioane de lei.

Piata pensiilor private din Romania a continuat sa inregistreze si in trimestrul III 2010 cresteri, dar acestea au fost semnificativ mai mici decat cele din 2009 si din prima parte a acestui an, in contextul intern si international, marcat de efectele crizei financiare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri