OTP Bank finanteaza proiecte de energie durabila cu 10 mil. euro de la BERD

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat subsidiarei din Romania a OTP Bank un imprumut de 10 milioane de euro pentru finantarea proiectelor de energie durabila dezvoltate de catre companiile locale.

Imprumutul face parte din Facilitatea pentru Eficienta Energetica acordata de UE/BERD si va finanta investitiile de eficienta energetica derulate de catre companiile romanesti cu imprumuturi pe termen lung, in valoare de pana la 2,5 milioane euro fiecare.

Proiectul va permite sectorului industrial privat sa isi maximizeze economia de energie si sa isi imbunatateasca competitivitatea.

“Proiectul va avea un impact pozitiv asupra eforturilor intreprinse in Romania pentru atenuarea schimbarilor climatice, oferind sectorului industrial local acces la finantare pe termen lung si incurajand investitii de energie durabila in cadrul companiilor private ajutandu-le sa devina mai competitive si sa atenueze impactul cresterii pretului la energie,” a declarat Claudia Pendred, director BERD pentru Romania.

Fondurile BERD vor fi completate de o componenta nerambursabila oferita de Uniunea Europeana pentru finantarea unui program de asistenta tehnica, precum si pentru acordarea unor stimulente directionate catre sub-debitori pentru promovarea investitiilor in sectorul energiei durabile.

“Vedem un imens potential de afaceri in sectorul energetic si de eficienta energetica din Romania si consideram ca acesta va fi unul dintre factorii care vor ajuta Romania sa iasa din criza si sa contribuie la cresterea stabila pe termen lung,” a declarat László Diósi, CEO al OTP Bank Romania.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,8 miliarde de euro in diferite sectoare ale economiei si a mobilizat investitii suplimentare de peste 9 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri