Rezervele valutare de la banca centrala s-au diminuat in decembrie cu 368 milioane de euro, ajungand la nivelul de 32,43 miliarde de euro.

BNR a inregistrat in luna decembrie in contul rezervei intrai in suma de 821 milioane de euro si iesiri in valoare 1.189 milioane de euro. Banca centrala a explicat ca scaderea rezervei a fost determinata de deprecierea dolarului american si lirei sterline fata de euro cu impact asupra fiminuarii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia s-a situat la 3,5 miliarde de euro. Rezerva de aur de la finalul anului 2009 era tot de 103,7 tone, insa valoarea acesteia era mult mai redusa, de doar 2,5 miliarde de euro.

Citeste si:

Rezervele internationale ale Romaniei , valute plus aur, s-au situat la nivelul de 35,95 miliarde de euro la finalul anului trecut.

Platile scadente in aceasta luna in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, se ridica la valoarea de 139,8 milioane de euro.