Banca Nationala a Romaniei administra la finalul anului trecut rezerve valutare in valoare de 32,4 miliarde de euro, cu peste 4 miliarde de euro mai mari fata de finalul anului 2009, insa in usoara scadere fata de luna noiembrie din 2010.
Rezervele valutare de la banca centrala s-au diminuat in decembrie cu 368 milioane de euro, ajungand la nivelul de 32,43 miliarde de euro.

BNR a inregistrat in luna decembrie in contul rezervei intrai in suma de 821 milioane de euro si iesiri in valoare 1.189 milioane de euro. Banca centrala a explicat ca scaderea rezervei a fost determinata de deprecierea dolarului american si lirei sterline fata de euro cu impact asupra fiminuarii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia s-a situat la 3,5 miliarde de euro. Rezerva de aur de la finalul anului 2009 era tot de 103,7 tone, insa valoarea acesteia era mult mai redusa, de doar 2,5 miliarde de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei , valute plus aur, s-au situat la nivelul de 35,95 miliarde de euro la finalul anului trecut.

Platile scadente in aceasta luna in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, se ridica la valoarea de 139,8 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri