La ultima licitatie organizata anul trecut Trezoreria a vandut certificate la un an de un miliard de lei, la un randament mediu de 6,96% pe an.

Anul trecut, statul a imprumutat de la banci 41,08 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat, cu 36,5% mai putin fata de 2009, cand a vandut titluri de 64,731 miliarde lei.

Finantele vor sa imprumute in primul trimestru al acestui an intre 13 si 15 miliarde lei de pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat.

Citeste si:

Statul are de finantat in 2011 un deficit de 4,4% din PIB (circa 24 miliarde lei la un PIB estimat de 544 miliarde lei) si va refinanta titluri scadente in valoare de 34,4 miliarde de lei.

Totodata, Trezoreria a anuntat ca intentioneaza sa finanteze deficitul in proportie de circa 50% de pe piata interna. Asfel, rezulta ca suma emisiunilor pe piata interna este estimata la aproximativ 47 miliarde lei.

Finantele vor avea in vedere si atragerea de bani de pe pietele internationale de capital in functie de evolutiile pietelor financiare si de oportunitatile oferite de acestea.