Ministerul Finantelor a vandut in prima licitatie a anului certificate de trezorerie cu scadenta la un an in valoare de un miliard de lei, la un randament mediu de 6,91%, cu putin mai mic fata de cel obtinut de banci la licitatia precedenta pentru astfel de titluri, informeaza Mediafax.
La ultima licitatie organizata anul trecut Trezoreria a vandut certificate la un an de un miliard de lei, la un randament mediu de 6,96% pe an.

Anul trecut, statul a imprumutat de la banci 41,08 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat, cu 36,5% mai putin fata de 2009, cand a vandut titluri de 64,731 miliarde lei.

Finantele vor sa imprumute in primul trimestru al acestui an intre 13 si 15 miliarde lei de pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat.

Statul are de finantat in 2011 un deficit de 4,4% din PIB (circa 24 miliarde lei la un PIB estimat de 544 miliarde lei) si va refinanta titluri scadente in valoare de 34,4 miliarde de lei.

Totodata, Trezoreria a anuntat ca intentioneaza sa finanteze deficitul in proportie de circa 50% de pe piata interna. Asfel, rezulta ca suma emisiunilor pe piata interna este estimata la aproximativ 47 miliarde lei.

Finantele vor avea in vedere si atragerea de bani de pe pietele internationale de capital in functie de evolutiile pietelor financiare si de oportunitatile oferite de acestea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri