Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca de pe piata locala, a acordat, in cadrul programelor Prima Casa 1 si 2, credite in valoare de peste 517 milioane de euro, reprezentant mai mult de o treime din totalul imprumuturilor acordate de banci prin acest program, sustin reprezentantii institutiei de credit.
Cele mai multe credite acordate prin programul Prima Casa au fost semnate in Bucuresti - aproape 4.000 de credite in valoare de circa 196 milioane de euro, in Transilvania - peste 2.700 de credite in valoare de circa 100 milioane de euro si in Banat si Crisana – peste 1.500 credite in valoare de aproape 58 milioane de euro.

Reprezentantii BCR mentioneaza ca au acordat peste 12.600 de credite prin cele doua faze ale programului Prima Casa.

"Programul Prima Casa a avut un rol benefic in economia Romaniei incurajand piata rezidentiala in perioada pe care o traversam”, sustine Stefan Coroianu, director executiv al directiei Managementul Produselor de Retail din cadrul BCR.

La nivelul retelei retail, mai multe unitati BCR au acordat fiecare finantari prin programul Prima Casa care echivaleaza cu un complex rezidential de marime medie. Astfel, unitatile BCR din judetele Sibiu, Iasi, Dolj ori unitatile din judetul Timis au acordat prin programul Prima Casa peste 500 de credite per judet cu volume totale ale finantarilor acordate totalizand intre 19 si 32 milioane de euro . Recordul il detin unitatile din judetul Cluj care au acordat aproape 900 de credite cu o valoare totala a contractelor de peste 32 milioane de euro.

In Municipiul Bucuresti unitatile din Sectorul 1 au inregistrat cele mai multe credite acordate – 826 credite in valoare de aproape 41 milioane euro, urmate de cele din Sectorul 6 cu 779 credite in valoare de 38,1 milioane euro si Sectorul 2 cu 755 credite in valoare de 37,3 milioane de euro.

In cadrul celei de-a doua etape a programului Prima Casa, valoarea medie a unui credit acordat de catre BCR a fost de peste 40.000 euro, iar aproape 800 de credite au fost acordate la valoarea maxima permisa de lege in cadrul programului, de 57.000 de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri