Directorul adjunct al directiei de Autorizare si Reglementare din Banca Nationala a Romaniei, Emilian Ionica Antonescu, a plecat la sfarsitul anului trecut la Banca Comerciala Feroviara (BCF), unde ocupa pozitia de director general adjunct, scrie Mediafax.
Antonescu a activat in BNR ca director al Directiei Supraveghere, consilier al viceguvernatorului BNR pe probleme de supraveghere si reglementare bancara si apoi ca director adjunct al Directiei Reglementare si Autorizare.

Surse bancare au declarat ca al doilea director general adjunct al BCF, Jean Andronie, a decis sa paraseasca banca, desi venise la conducere cu numai cateva luni in urma.

Presedintele - director general al Bancii Feroviara, Petre Tulin, a confirmat numirea lui Antonescu, dar a refuzat sa comenteze informatia privind demisia lui Andronie.

Tulin a activat la randul sau in BNR, ultima pozitie fiind cea de director general al Directiei Reglementare si Autorizare. El a condus mai multe institutii de credit si a preluat sefia BCF inca de la momentul infiintarii, in vara anului 2009.

Potrivit lui Tulin, BCF a inchis anul trecut cu o pierdere mai mica decat cea bugetata si cu active de aproape 100 de milioane de lei, in conditiile in care primul an de functionare a presupus mai mult activitate organizatorica.

"In 2011 vom fi mult mai agresivi, in speciali pe creditare, pentru ca avem lichiditate suficienta, ceea ce va duce la o triplare a activelor. Avem in plan sa deschidem cel putin 20 de unitati, din care 15 in prima parte a anului. Investitiile programate, incluzand si sistemul informatic, se ridica la 4-5 milioane de euro", a spus Tulin.

Presedintele BCF sustine ca principalul avantaj al bancii il reprezinta prima de risc scazuta, in conditiile in care nu a avut un portofoliu de credite care sa aduca neperformanta odata cu criza economica.

"Prima de risc foarte scazuta este atuul nostru. (...) Costul redus ne ofera destul de multa atractivitate in zona refinantarilor. Ne vom concentra pe clientii performanti ai altor banci", a completat Tulin.

El a aratat ca planurile de creditare vizeaza acordarea de finantari in proportie de 65% catre firme si 35% catre persoane fizice.

Cu un capital social de 60 de milioane de lei, actionarii BCF sunt Valer Blidar, cu o cota de 90,5% din capital, din care 39,5% in mod direct si 51% prin intermediul a doua firme pe care le controleaza, respectiv Astra Vagoane Calatori - 26% si Tristar SRL - 25%.

Un pachet de 9,5% din actiunile institutiei de credit este detinut de Atelierele CFR Grivita Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri