“Integrarea Uniqa Romania in structura internationala a grupului Uniqa a fost finalizata cu succes. Acum ne aflam la inceputul unei noi etape de dezvoltare si [...] am decis sa consolidam echipa de management”, a declarat Wolfgang Kindl, membru al Consiliului de Supraveghere al Uniqa Asigurari.

Oliviu Stoica a activat anterior in conducerea mai multor grupuri financiare precum KBC, Citibank si MasterCard Worldwide.

Ileana Horvath, care a ocupat pozitia de presedinte al Directoratului Uniqa Asigurari in perioada 2009 – 2011, va continua sa aiba o contributie semnificativa la dezvoltarea Uniqa Asigurari, in calitate de membru in Directorat, pe pozitia de chief insurance technical officer.

„Principalele obiective ale conducerii companiei pentru urmatorii ani sunt cresterea afacerilor si a profitului. Situatia pietei de asigurari din Romania ramane dificila, chiar daca iesirea din criza a inceput deja”, a spus Oliviu Stoica (foto).

De asemenea, in ceea ce priveste Uniqa Asigurari de viata, companie lansata de grupul Uniqa pe piata romaneasca in aprilie 2010, Consiliul de Supraveghere a numit un nou membru in Directorat, Florin Golovatic, confirmat recent de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Golovatic a activat, la randul sau, timp de peste 10 ani in cadrul companiei de audit si consultanta KPMG in Romania.

Citeste si:

Uniqa Asigurari a lansat recent o campania RCA de iarna, cu reduceri de pana la 35% la produsele de asigurare facultativa. De asemenea, noul site lansat de companie, rcauniqa.ro, ofera informatii despre ofertele din perioada campaniei.

Grupul Uniqa este prezent piata din Romania prin intermediul Uniqa Asigurari, companie cdare a rezultat din achizitia de catre grup in anul 2008 a societatii Unita. Ulterior Unita si-a schimbat numele in Uniqa Asigurari. Unita, infiintata in anul 1990 in Timisoara, a fost prima companie privata de asigurari din Romania.

In prezent, capitalul social al companiei Uniqa Asigurari este de 260,27 milioane de lei. In anul 2009 Uniqa Asigurari a inregistrat un profit de 2,47 milioane de lei, iar primele brute subscrise de Uniqa Asigurari au totalizat 496,70 milioane de de lei.