Presedintele Traian Basescu, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, premierul Emil Boc si ministrul Finantelor Publice Gheorghe Ialomitianu au stabilit, in cadrul unei intalniri, parametrii unui nou acord de finantare de tip preventiv cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. La intalnirea de astazi de la banca centrala au participat si membri ei conducerii executive a BNR.
In cursul intrevederii a fost analizat stadiul derularii acordurilor de finantare externa incheiate de autoritatile romane cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.

"Au fost, de asemenea, stabiliti parametrii unui nou acord de finantare de tip preventiv cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International", se arata intr-un comunicat transmis de banca centrala

Potrivit oficialilor prezenti la intalnire, continuarea consolidarii fiscale si a reformelor structurale este vitala pentru reluarea cresterii economice pe o baza sanatoasa in Romania.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca Romania trebuie sa continue relatia cu Fondul Monetar International printr-un acord precautionary, pentru stabilitate financiara, iar eventuale fonduri sa fie atrase de la Uniunea Europeana, din sumele puse la dispozitia statelor din afara zonei euro.

Romania a incheiat in primavara anului 2009 un acord de finantare externa pe doi ani cu FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala, in valoare totala de aproximativ 20 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri