In cursul intrevederii a fost analizat stadiul derularii acordurilor de finantare externa incheiate de autoritatile romane cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.

"Au fost, de asemenea, stabiliti parametrii unui nou acord de finantare de tip preventiv cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International", se arata intr-un comunicat transmis de banca centrala

Potrivit oficialilor prezenti la intalnire, continuarea consolidarii fiscale si a reformelor structurale este vitala pentru reluarea cresterii economice pe o baza sanatoasa in Romania.

Citeste si:

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca Romania trebuie sa continue relatia cu Fondul Monetar International printr-un acord precautionary, pentru stabilitate financiara, iar eventuale fonduri sa fie atrase de la Uniunea Europeana, din sumele puse la dispozitia statelor din afara zonei euro.

Romania a incheiat in primavara anului 2009 un acord de finantare externa pe doi ani cu FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala, in valoare totala de aproximativ 20 miliarde de euro.