Amcham si Consiliul Investitorilor Straini au propus infiintarea Consiliului Consultativ Fiscal in toamna anului 2010, dar oficialii Ministerului de Finante au refuzat initiativa.

"Propunerea a fost, initial, refuzata de catre oficialii Ministerului de Finante, invocandu-se faptul ca exista deja comisia de dialog social ca si organ consultativ", a declarat pentru wall-street.ro Ionut Simion (foto), partener PwC si presedintele comitetului de fiscalitate din cadrul Amcham.

Situatia s-a schimbat in noiembrie, cand noul ministru de Finane a acceptat propunerea constituirii acestui Consiliu Consultativ Fiscal, fapt concretizat printr-o adresa oficiala primita de Amcham din partea Ministerului de Finante pe data de 7 decembrie 2010.

Citeste si:

Pe data de 6 ianuarie, Amcham şi Consiliul Investitorilor Straini au adresat o scrisoare oficiala Ministerului de Finante prin care au propus organizarea primei intalniri de constituire a Consiliului Consultativ Fiscal.

"Acesta se doreste a fi un organism de dezbatere a legislatiei fiscale si a propunerilor legislative venite din partea mediului de afaceri. In cadrul acestui organism consultativ, PwC Romania va fi reprezentata prin intermediul organizatiilor reprezentative ale comunitatii de afaceri la care face parte", a declarat Ionut Simion.

Consiliul va avea ca principal obiectiv rescrierea Codului Fiscal si va fi condus de Dan Lazar, secretarul de stat responsabil pe politici fiscale.