Compania BCR Asigurari, membra a Vienna Insurance Group (VIG), a inregistrat in perioada anului 2010 an un volum al primelor brute subscrise din asigurari generale in valoare de aproximativ 600 de milioane de lei, potrivit presedintelui companiei, Mihail Tecau.
Rezultatul estimat pentru anul trecut este similar valorii subscrierilor realizate in 2009 de catre BCR Asigurari, adica de 594 de milioane de lei. Tot in 2009, compania se situa pe locul cinci in topul companiilor de profil, cu o cota de piata de 8%.

„Pentru 2011, vizam o crestere usoara comparativ cu rezultatul estimat pentru acest an, în condiiile în care se anticipeaz o stagnare a subscrierilor în acest an la nivelul pieei”, a spus presedintele BCR Asigurari, Mihail Tecau (foto), cu prilejul lansarii aplicatiei de asistenta auto prin telefon “iPhone Insurance Assistance”, in colaborare cu i-Tom Solutions.

In perioada primelor noua luni din 2010, volumul primelor brute subscrise din asigurari generale era de 379,5 milioane de lei. Ponderea asigurarilor Casco incheiate de companie, in perioada amintita, s-a ridicat la 44% din totalul primelor brute subscrise, cumuland 167,3 milioane de lei.

De asemenea, asigurarile de raspundere civila auto (RCA) au reprezentat 35% din total, iar valoarea cumulata a acestora era de 134 de milioane de lei.

Valoarea indemnizatiilor brute platite de companie, in perioada ianuarie-septembrie anul curent, a fost de 254,1 milioane de lei.

Vienna Insurance Group detine in Romania companiile Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. Grupul desfasoara cea mai mare parte din operatiuni in Austria si pe pietele central-est europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri